Onze stewards kunnen o.a. bij scholen en universiteiten worden ingezet om de orde te bewaken en te zorgen voor een rustige leeromgeving.
Onze stewards zijn gastvrij en opgeleid om laagdrempelig contact te maken met medewerkers, scholieren, studenten en bezoekers. Daarnaast zijn zij alert op veranderende omstandigheden en het signaleren van onveilige situaties. Zij zullen niet schromen om ongewenst gedrag en ongewenste bezoekers aan te spreken en passende acties hierop uit te zetten in overeenstemming met uw visie.
Daarnaast kan onze steward een helpende hand uitsteken waar nodig en ook andere afdelingen alert maken op onvolkomenheden om zo de omgeving netjes en met name veilig te houden. De steward is daarnaast BHV geschoold en kan worden ingezet bij spoedeisende eerstehulpverlening, levensreddend handelen en (deel-) ontruimingen. Onze steward weet wanneer een situatie naar hulpdiensten moet worden opgeschaald.
Een steward is duidelijk herkenbaar aan een hesje of bedrijfskleding met de tekst STEWARD erop. Zij weten op welke manier zij in gesprek kunnen gaan, zij doen dit met humor en verplaatsen zich in de doelgroep. Zij weten in welke situaties een bepaalde houding en toon nodig is. Zij durven aan te spreken op gedrag en te wijzen op huisregels en ervoor te zorgen dat deze nageleefd worden. Doordat zij goed aanspreekbaar zijn zal er minder sprake zijn van escalaties.
Met WA zal altijd vragen om uw visie en waar zij tijdens de uitvoer van deze diensten nog meer mee kunnen ondersteunen. Het spreekt voor zich dat al onze stewards een geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) hebben.
Als ervaren beveiliger of medewerker zorg en veiligheid weten onze collega’s met hart voor mensen wat er nodig is om een veilige sfeer te creëren binnen uw organisatie.
Onze medewerkers zijn scherp op veiligheidsrisico’s, stellen zich flexibel op en bieden ondersteuning waar nodig.
Zowel cliënt, bezoeker als zorgverlener voelen zich begrepen, gezien en veilig. Er ontstaat rust en ruimte voor zorg en herstel.
Een brandweerman draagt brandwerende kleding, een bouwvakker een helm en een tandarts een mondkapje. Hoe beschermt een zorgverlener zich tegen gevaren?
Ons rapport over de niet zo incidentele incidenten binnen de GGZ wijst uit dat het tijd is de rol van zorgbeveiligers een nieuwe invulling te geven. Wilt u het graag lezen? Vul hier rechts uw email adres in en ontvang het rapport.
* Download het rapport en ontvang ook het online magazine
Meer ruimte voor zorg’