Zorg en veiligheid

Medewerker Zorg en Veiligheid

Een medewerker Zorg en Veiligheid draait mee op zorgafdelingen en brengt rust en stabiliteit. Daardoor ontstaat meer ruimte voor zorg.

Een medewerker Zorg en Veiligheid is niet noodzakelijk een beveiliger of zorgmedewerker. Wel is het zijn primaire taak om het klimaat op de afdeling rustig en stabiel te houden. Met een scherpe blik op  veiligheid ontzorgt de medewerker Zorg en Veiligheid vaste zorgmedewerkers bij bijvoorbeeld huishoudelijke taken op de afdeling. Of juist wat extra aandacht geven aan een patiënt die daar op dat moment behoefte aan heeft. Een wandelingetje, een spelletje of een kopje koffie samen drinken. Kleine dingen maken groot verschil.

‘Je hoeft geen krachtpatser te zijn om overwicht te hebben’

De medewerker Zorg en Veiligheid is ongeüniformeerd. Met name binnen een setting waar getraumatiseerde mensen verblijven is het gebleken dat de inzet van een medewerker Zorg en Veiligheid beter bijdraagt aan de-escalatie, rust en veiligheid dan wanneer dezelfde inzet wordt gepleegd door medewerkers in beveiligingsuniform. Zowel zorgbeveiligers als medewerkers Zorg en Veiligheid worden binnen de eigen Met WA academie opgeleid en bijgeschoold in o.a.:

  • BHV
  • Hospitality
  • De-escalerend werken en agressie hantering
  • Omgaan met bijzonder gedrag

 

Speciale actie: kosteloos uitproberen

Voor veel zorginstellingen is de functie van medewerker Zorg en Veiligheid nog nieuw en onbekend. Is het nou een beveiliger of een verpleegkundige? Of geen van beiden? Wat heb ik er dan aan? Welke taken neemt hij ons dan uit handen? Hoe brengt deze persoon rust en stabiliteit op mijn afdeling? Allemaal logische vragen. De beste manier om erachter te komen of de inzet van een dergelijke functie voor uw organisatie toegevoegde waarde heeft is om het zelf te ontdekken. Met WA biedt aan bij om gedurende één dienst een medewerker Zorg en Veiligheid kosteloos ter beschikking te stellen aan uw organisatie. Wij stellen daar geen voorwaarden aan. Neem contact met ons op en we lichten het graag toe.

image_content_section
image_rest_section

Van rust naar meer ruimte voor zorg

icon_advantage_rest_section

Ervaren beveiligers

Als ervaren beveiliger of medewerker zorg en veiligheid  weten onze collega’s met hart voor mensen wat er nodig is om een veilige sfeer te creëren binnen uw organisatie.

icon_advantage_rest_section

Ondersteunning voor de zorgverlener

Zij zijn scherp op veiligheidsrisico’s, stellen zich flexibel op en bieden ondersteuning waar nodig.

icon_advantage_rest_section

Rust en ruimte voor zorg

Zowel patiënt, bezoeker als zorgverlener voelen zich begrepen, gezien en veilig. Er ontstaat rust en ruimte voor zorg en herstel.

Neem contact op
Download het rapport

Waarom een zorgverlener ook ‘een helm’ nodig heeft

Een brandweerman draagt brandwerende kleding, een bouwvakker een helm en een tandarts een mondkapje. Hoe beschermt een zorgverlener zich tegen gevaren?

Ons rapport over de niet zo incidentele incidenten binnen de GGZ wijst uit dat het tijd is de rol van zorgbeveiligers een nieuwe invulling te geven. Wilt u het graag lezen? Vul hier rechts uw email adres in en ontvang het rapport.

Download nu

* Download het rapport en ontvang ook het online magazine
Meer ruimte voor zorg’

image_report_section