Advies

Risico Inventarisatie & Evaluatie

Alle risico’s in kaart. Risico inventarisatie en evaluatie  (RI&E) is een wettelijke verplichting voor alle organisaties in Nederland. De veiligheidskundigen bij Met WA ondersteunen organisaties bij de opzet en implementatie.

De Arbowet verplicht bedrijven en organisaties om een veilige werkplek voor medewerkers te bieden. Dat kan alleen wanneer er voldoende zicht is op alles wat fout kan gaan. Welke risico’s lopen uw medewerkers bij het uitoefenen van hun werk. Daarom voert u een risico inventarisatie uit. De evaluatie hiervan vormt een van de pilaren van uw veiligheidsbeleid.

VOORAF DE JUISTE MAATREGELEN TREFFEN

De praktijk wijst uit dat veel bedrijven moeite hebben met de opzet van een goede RI&E. Termen als “er gebeurt hier toch niks, iedereen weet waar hij mee bezig is” worden veel gehoord. Was het inderdaad maar zo. De werkelijkheid is echter anders. Incidenten waren er, zijn er en zullen altijd blijven bestaan. Voorkomen door vooraf de juiste maatregelen te treffen verhoogt niet alleen de veiligheid maar bespaart in veel gevallen ook veel tijd en geld.

image_content_section
image_rest_section

Van rust naar meer ruimte voor zorg

icon_advantage_rest_section

Ervaren beveiligers

Als ervaren beveiliger of medewerker zorg en veiligheid  weten onze collega’s met hart voor mensen wat er nodig is om een veilige sfeer te creëren binnen uw organisatie.

icon_advantage_rest_section

Ondersteunning voor de zorgverlener

Zij zijn scherp op veiligheidsrisico’s, stellen zich flexibel op en bieden ondersteuning waar nodig.

icon_advantage_rest_section

Rust en ruimte voor zorg

Zowel patiënt, bezoeker als zorgverlener voelen zich begrepen, gezien en veilig. Er ontstaat rust en ruimte voor zorg en herstel.

Neem contact op
Download het rapport

Waarom een zorgverlener ook ‘een helm’ nodig heeft

Een brandweerman draagt brandwerende kleding, een bouwvakker een helm en een tandarts een mondkapje. Hoe beschermt een zorgverlener zich tegen gevaren?

Ons rapport over de niet zo incidentele incidenten binnen de GGZ wijst uit dat het tijd is de rol van zorgbeveiligers een nieuwe invulling te geven. Wilt u het graag lezen? Vul hier rechts uw email adres in en ontvang het rapport.

Download nu

* Download het rapport en ontvang ook het online magazine
Meer ruimte voor zorg’

image_report_section