Met WA Academie

Omgaan met bijzonder gedrag

Deze training is ontwikkeld om bijzonder gedrag te herkennen, maar vooral er mee om te leren gaan.

image_single_academie

Voor wie?

Voor iedereen die in de psychiatrie werkt of regelmatig met mensen omgaat met een psychiatrische beperking en geen specifieke zorgopleiding gevolgd heeft.

Inhoud van de cursus

De training OMBG -Omgaan met bijzonder gedrag en agressie- is gericht om te leren omgaan met verschillende ziektebeelden en de daarbij veelvoorkomende soorten van agressie en bijzondere gedragingen.

Het eerste dagdeel staat voornamelijk in het teken van de theorie waarin een aantal (psychiatrische) ziektebeelden wordt behandeld. Ook leer je hoe je verschillende soorten agressie (frustratie agressie, seksuele agressie, instrumentele agressie) herkent en daar het best op kunt reageren. Wat is er nodig om goed te handelen en hoe kun je er zijn voor de cliënt. Hoe ga je bijvoorbeeld om met een paranoïde waan? Hoe kun je respectvol je grenzen stellen bij narcisme? Maar ook wat moet je juist laten. In welke valkuilen stap jij?Ook de ‘Roos van Leary’ komt uitgebreid aan bod.

Het tweede dagdeel wordt geoefend  met verschillende casussen. Hiervoor hebben wij gediplomeerde trainingsacteurs die speciaal opgeleid zijn om verschillende psychiatrische aandoeningen te simuleren.

Bijzonderheden:

Deze cursus wordt volledig afgestemd op de doelgroep van de cursisten.

Neem contact op

Overzicht training

Doelgroep:
Zorgmedewerkers
Duur:
Eén dag
Kosten:
Op aanvraag
Locatie:
Zeist of in-company
Neem contact op