Een rustige en veilige omgeving is van groot belang, voor zowel cliënt, zorgverlener als bezoeker. Veiligheid brengt meer ruimte voor zorg en meer rust en stabiliteit voor herstel.
Een medewerker zorg en veiligheid (MZV) van Met WA is altijd alert op veranderende omstandigheden en voert daarnaast ondersteunende werkzaamheden uit bij onze opdrachtgevers. Een MZV is gericht op de relatie, een luisterend oor voor iedereen, in gesprek blijven met de omgeving, maar ook adequaat en menselijk ingrijpen wanneer de situatie dit vereist. Wij zorgen ervoor dat zorgprofessionals zich kunnen richten op hun kerntaken, terwijl wij bijdragen vanuit onze expertise op het gebied van veiligheid en algehele ondersteuning op een afdeling, locatie of terrein.
We geven aandacht waar nodig door het voeren van een gesprek met een cliënt die daar op dat moment behoefte aan heeft, een wandelingetje, spelletje of een kopje koffie samen drinken. Kleine dingen maken een groot verschil.
De medewerker Zorg en Veiligheid (MZV) bezit uitstekende communicatieve vaardigheden en is meestal ongeüniformeerd. Met name binnen een setting waar getraumatiseerde mensen verblijven en binnen specialistische afdelingen in de zorg is het gebleken dat de inzet van een MZV bijdraagt aan het voorkomen van escalaties, het de-escaleren bij incidenten, rust en veiligheid, meer dan wanneer dezelfde inzet wordt gepleegd door medewerkers in beveiligingsuniform. Al onze MZV worden binnen de eigen Met WA academie gescreend en geschoold in o.a.:
De medewerker Zorg en Veiligheid is ongeüniformeerd. Met name binnen een setting waar getraumatiseerde mensen verblijven is het gebleken dat de inzet van een medewerker Zorg en Veiligheid beter bijdraagt aan de-escalatie, rust en veiligheid dan wanneer dezelfde inzet wordt gepleegd door medewerkers in beveiligingsuniform. Zowel zorgbeveiligers als medewerkers Zorg en Veiligheid worden binnen de eigen Met WA academie opgeleid en bijgeschoold in o.a.:
Als ervaren beveiliger of medewerker zorg en veiligheid weten onze collega’s met hart voor mensen wat er nodig is om een veilige sfeer te creëren binnen uw organisatie.
Onze medewerkers zijn scherp op veiligheidsrisico’s, stellen zich flexibel op en bieden ondersteuning waar nodig.
Zowel cliënt, bezoeker als zorgverlener voelen zich begrepen, gezien en veilig. Er ontstaat rust en ruimte voor zorg en herstel.
Een brandweerman draagt brandwerende kleding, een bouwvakker een helm en een tandarts een mondkapje. Hoe beschermt een zorgverlener zich tegen gevaren?
Ons rapport over de niet zo incidentele incidenten binnen de GGZ wijst uit dat het tijd is de rol van zorgbeveiligers een nieuwe invulling te geven. Wilt u het graag lezen? Vul hier rechts uw email adres in en ontvang het rapport.
* Download het rapport en ontvang ook het online magazine
Meer ruimte voor zorg’