De opleiding van twaalf zorgondersteuners
De Academie van Met WA traint zorgprofessionals in de GGZ op allerlei thema’s, van agressie tot en met medicatie. De Academie gaat nu ook twaalf zorgondersteuners opleiden. Over een periode van anderhalf jaar nemen de eerste collega’s van Met WA het MBO-diploma Begeleider Specifieke Doelgroepen niveau 3 in ontvangst. Ze hebben er tegen die tijd een intensieve en leerzame periode op zitten waarin zij het vak in de praktijk hebben geleerd.
Meer ruimte voor zorg
Bestuurder Michiel Broeksma: “Dit is een fantastische kans voor onze collega’s om hun praktijkkennis te verdiepen en te bezegelen met een officieel erkend diploma. Ook onze klanten profiteren hiervan, want onze zorgondersteuners kunnen nog meer zorgtaken uit handen nemen.” In de opleiding komen onderwerpen als psychopathologie, verslavingszorg, LVB, diversiteit, gesprekstechnieken en omgaan met crisissituaties aan de orde. In de speciale Met WA-klas krijgen zij theoretische bagage die ze de volgende dag meteen in de praktijk kunnen toepassen.
Leren in de praktijk is de krachtigste vorm van opleiden
Praktijkopleider Mohammed Rabhi van Met WA: “Leren in de praktijk is de krachtigste vorm van opleiden. Zo heb ik zelf ook het vak geleerd. Ik kijk er naar uit om met mijn collega’s schouder aan schouder te leren op de werkvloer.” Trots wijst hij op het certificaat van erkenning als leerbedrijf dat onlangs door de Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven is toegekend aan Met WA.